• Records verbroken tijdens vierde Adrie de Lange Hart van Holland Loop

  by  • juni 22, 2016 • Editie 2016

  De vierde editie van de Adrie de Lange Hart van Holland Loop was een succes! Nieuw dit jaar waren de prijzen voor het verbreken van een parcoursrecord en dat was niet aan dovemans oren gezegd. Er sneuvelden maar liefst 2 records!

  Foto: Jill den Dekker
  Foto: Jill den Dekker

  De avond begon met regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Een vast onderdeel van het evenement is de jeugdloop waarbij kinderen van basisscholen uit Kockengen en omgeving hun eigen afstand door de dorpskern rennen. Ondanks de regen werd er fanatiek mee gedaan met de warming-up en daarna konden de jonge deelnemers van start. Na respectievelijk 2 of 4 rondjes kwamen zij terug op het Driestammenplein waar ze moe maar voldaan hun medaille uitgereikt kregen van Regiobank Kockengen.

  Foto: Jill den Dekker
  Foto: Jill den Dekker

  Hierna klaarde het gelukkig wat op en rond 19.45 uur gingen de deelnemers aan de prestatieloop droog van start. De twee afstanden, 5,5 en 10 kilometer, startten tegelijkertijd. Beide routes voerden ook dit jaar door Kockengen en het mooie, groene buitengebied waaronder de Hollandse Kade. De toeschouwers hoefden niet lang te wachten, want al na 19:30 minuten kwam de eerste deelnemer over de finish! Matthijs Horlings uit Leiden verbeterde met deze tijd zijn eigen parcoursrecord op de 5,5 kilometer. Als derde kwam Mariam van Reijen uit Amsterdam over de finish met een tijd van 20:45 minuten. Zij verbeterde hiermee het parcoursrecord van de dames op de 5,5 kilometer. Beide deelnemers wonnen een geldprijs van € 50,- voor het verbreken van de records.

  Al met al weer een geslaagde editie van dit sportieve en gezellige evenement! De uitslagen van de Adrie de Lange Hart van Holland Loop 2016 inclusief finishfilmpjes staan hier. Ook zijn er weer veel foto’s gemaakt. Deze zijn hier te bekijken.